O’ZBEKISTON TARIXINI O’RGANISHDA O’LKASHUNOSLIK DARSLARINING AHAMIYATI - Eshonqulova Guljahon Shodmonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston tarixini o‘rganishda o‘lkashunoslik darslarining o‘rni va ahamiyati keng yoritilgan. Unda o‘lkashunoslik fanining tarixiy jarayonlarni chuqur o‘rganish, yosh avlodda vatanparvarlik, tarixga hurmat va milliy o‘zligini anglash tuyg‘ularini shakllantirishdagi roli ilmiy asoslangan holda tahlil qilingan. Muallif O‘zbekiston hududlarining tarixiy, madaniy va tabiiy xususiyatlarini o‘rganishda mahalliy materiallar asosidagi o‘lkashunoslik darslari metodikasining ustunliklari va istiqbollari haqida fikr yuritadi, hamda ushbu darslarda zamonaviy texnologiya va interaktiv yondashuvlar qo‘llanilayotganini ta’kidlab o‘tadi. Maqolada O‘zbekiston tarixi fanini o‘qitishda o‘lkashunoslikning didaktik va tarbiyaviy imkoniyatlari misollar asosida ko‘rsatib berilgan.