RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA TARIX FANINI O’QITISH:SUN’IY INTILEKTNING O’RNI VA ISTIQBOLLARI - Xusenova Shahlo Yo'ldoshovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada raqamli ta’lim muhiti va sun’iy intellekt imkoniyatlari tarix fanini o‘qitish jarayonida qanday yangi ufqlar ochib berayotgani haqida fikrlar ilgari suriladi. Maqolada sun’iy intellekt texnologiyalari yordamida tarix darslarini interaktiv va innovatsion tarzda tashkil qilish, o‘quvchilar bilimini chuqurlashtirish, mustaqil izlanish va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish, individual ta’lim yondashuvlarini joriy etish, shuningdek, tarixiy faktlarni raqamli resurslar yordamida o‘zlashtirish samaradorligi yoritiladi. Sun’iy intellekt yordamida ta’limda yuzaga kelayotgan yangi imkoniyatlar va istiqbollar, tarix fanining zamonaviy o‘qitilishi uchun zarur shart-sharoitlar hamda metodik yangiliklar atroflicha muhokama qilinadi.