FAOL O’QUVCHI — FAOL FUQARO: MAKTAB LOYIHALARI ORQALI BOLALARDA VOLUNTARYIZM (KO’NGILLILIK) VA MEHR-OQIBAT TUYG’USINI SHAKLLANTIRISH - Tursunova Shirinxon Rahimovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab o‘quvchilarida voluntaryizm (ko‘ngillilik) va mehr-oqibat tuyg‘usining shakllanish jarayoni hamda bu yo‘lda maktab loyihalarining o‘rni keng yoritiladi. Maqolada yosh avlod tarbiyasida faol o‘quvchi sifatida ularni jamiyat hayotiga jalb qilish mexanizmlari va ularda ijtimoiy faollik, ixtiyoriylik, hamjihatlik va rahmdillik tuyg‘ularini rivojlantirish uchun samarali usullar, shuningdek, maktabda amalga oshirilayotgan turli ko‘ngilli loyiha va tadbirlarning ahamiyati ochib beriladi.