BOSHLANG‘ICH SINF DARSLIKLARINING TUZILISHI VA DIDAKTIK IMKONIYATLARI - Alimova Jumagul (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf darsliklarining zamonaviy tuzilishi, ularning didaktik imkoniyatlari hamda ta’lim jarayonidagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, darsliklarning kompetensiyaviy yondashuv asosida ishlab chiqilishi, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, mantiqiy tafakkuri, ijodkorligi va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Darsliklarni takomillashtirishning asosiy yo‘nalishlari sifatida raqamli ta’lim resurslari, interaktiv topshiriqlar va multimediya vositalaridan foydalanishning didaktik afzalliklari asoslab berilgan.