KUTUBXONADA INNOVATSION LOYIHALAR VA ULARNING SAMARADORLIGI - Esergapova Adibaxon Eshpulat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kutubxonalarda amalga oshirilayotgan innovatsion loyihalarning mazmuni, ularning axborot-kutubxona xizmatlarini takomillashtirishdagi o‘rni hamda foydalanuvchilarga ko‘rsatilayotgan xizmatlar sifatini oshirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Raqamli texnologiyalar, elektron kutubxonalar, mobil ilovalar, sun’iy intellekt asosidagi xizmatlar va zamonaviy boshqaruv usullarining joriy etilishi kutubxona faoliyatining samaradorligini sezilarli darajada oshirishi yoritilgan. Shuningdek, innovatsion loyihalarni amalga oshirishda uchraydigan muammolar hamda ularni bartaraf etish yo‘llari bo‘yicha ilmiy xulosalar berilgan.