GEOMETRIK JIHATDAN MUSTAHKAM 3D SUV BELGILASH - Xudayberganov Temur Rustamovich; Kadirova Surayyo Baxodir qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Geometrik jihatdan mustahkam 3D suv belgilash CAD/CAM, o‘yin sanoati va additiv ishlab chiqarish sohalarida raqamli grafik aktivlarni himoya qilishning amaliy mexanizmi hisoblanadi. Ushbu tezisda 3D suv belgilarini aniq tahdid taxminlari asosida baholash va loyihalashtirish uchun xavfsizlikka yo’naltirilgan yondashuv taqdim etiladi. Natijaviy protokol ham mustahkamlik egri chiziqlarini (hujum kuchiga nisbatan TPR/BER), ham xavfsizlik egri chiziqlarini (masalan, kuzatilgan aktivlar soniga nisbatan kalitni tiklash ustunligi) hisobga oladi. Yondashuv spektral-geometrik invariant suv belgilash misolida namoyish etiladi, bunda qayta tiklash paytidagi eigen-bazis siljishi va kalitni qayta ishlatishdagi oqish xavfi asosiy zaiflik manbalari sifatida ko’rsatiladi.