PEDAGOGIK LOYIHALASH ASOSIDA TALABALARDA AXBOROT- KONSTRUKTIV KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISH - Olamova Mamura Umarovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada pedagogik loyihalash asosida talabalarda axborot- konstruktiv kompetensiyani shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar hamda L. Dee Finkning “Maqsadli ta’lim loyihasi taksonomiyasi” asosida ishlab chiqilgan metodik yondashuvlarning samaradorligi tahlil qilingan. Shuningdek, talabalarni mustaqil fikrlash, axborotni tahlil qilish, konstruktiv faoliyatni tashkil etish va raqamli kompetensiyalarini rivojlantirishda pedagogik loyihalashning ahamiyati asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari tajriba-sinov guruhlarida axborot-konstruktiv kompetensiya darajasi sezilarli oshganligini ko‘rsatdi.