БИОЛОГИЯ ТАЪЛИМИДА ТАНҚИДИЙ ФИКРЛАШНИ РИВОЖЛАНТИРИШ МЕТОДЛАРИ - Хаитбоева Мохира Жамолладин кизи (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация.Мақолада биология таълими жараёнида ўқувчиларнинг танқидий фикрлаш компетенциясини ривожлантиришнинг назарий асослари, замонавий педагогик ёндашувлар ва самарали методлари таҳлил қилинган. Муаммоли таълим, кейс-стади, INSERT технологияси, дебат ва тадқиқотчиликка асосланган таълимнинг танқидий фикрлашни шакллантиришдаги аҳамияти ёритилган. Тадқиқот натижалари биология дарсларида мазкур методларни қўллаш ўқувчиларнинг таҳлил қилиш, далилларни баҳолаш ва мустақил хулоса чиқариш қобилиятини ривожлантиришини кўрсатади.