SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA INGLIZ TILINI O’QITISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Mengturayeva Feruza Abdig'afforovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аnnоtаtsiyа: Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalangan holda ingliz tilini o’qitish metodikasini takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. Ta’lim jarayonida ChatGPT, Grammarly, Duolingo Max, Google Gemini va boshqa sun’iy intellekt platformalarining imkoniyatlari o’rganilib, ularning talabalarning til kompetensiyalarini rivojlantirishdagi o’rni yoritilgan. Shuningdek, individual ta’lim, adaptiv o’qitish va avtomatlashtirilgan baholash tizimlarining afzalliklari hamda mavjud muammolari tahlil qilinib, ularni bartaraf etish bo’yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.