ALOHIDA YORDAMGA MUHTOJ SHAXSLARNING KASBIY KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHDA IJTIMOIY HAMKORLIK MODELLARI - Shodiyeva Gulchiroy; Jalolova Yulduz (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada intellektual rivojlanishida nuqsoni bo‘lgan va alohida yordamga muhtoj shaxslarni jamiyatga integratsiya qilishning muhim bosqichi bo‘lgan kasbiy malakalarni shakllantirish masalalari yoritilgan. Tadqiqot davomida maxsus ta’lim muassasalari, oila va ishlab chiqarish korxonalari o‘rtasidagi ijtimoiy hamkorlikning samarali modellari tahlil qilingan. Shuningdek, alohida ehtiyojli shaxslarning mehnat bozoridagi raqobatbardoshligini oshirish va ularni mustaqil hayotga tayyorlashda davlat va nodavlat tashkilotlarining o‘rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Muallif tomonidan kasbiy ta’lim samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy taklif va tavsiyalar ilgari surilgan.