YOSHLARNING O‘ZBEK ADABIYOTIGA QIZIQISHINI OSHIRISH BO‘YICHA USLUBIY TAVSIYALAR ISHLAB CHIQISH METODIKASI - Sayfutdinova Zuxra Ilxom qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yosh avlodning o‘zbek adabiyotiga bo‘lgan qiziqishini oshirish, ularning estetik didini shakllantirish va milliy qadriyatlar ruhida tarbiyalashga xizmat qiluvchi uslubiy tavsiyalar ishlab chiqish metodikasi yoritilgan. Unda zamonaviy pedagogik yondashuvlar, axborot texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari, interaktiv metodlar, hamda adabiy-badiiy tadbirlar orqali yoshlarni adabiyotga jalb qilish yo‘llari asoslab berilgan. Maqolada amaliyotga yo‘naltirilgan yondashuvlar asosida o‘zbek adabiyotining yoshlar hayotidagi o‘rnini mustahkamlash borasidagi ilg‘or g‘oyalar ilgari suriladi.