GLOBAL MUAMMOLAR VA ULARNING MA’NAVIY HAYOTGA TA’SIRI - Turdiyev Javoxir Xoltoʻra oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy dunyoda insoniyat duch kelayotgan global muammolar — ekologik, axloqiy, ijtimoiy, siyosiy va texnologik inqirozlarning inson ma’naviy hayotiga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada globallashuv jarayonining ijobiy va salbiy tomonlari, ma’naviyatning zaiflashish sabablari hamda ma’naviy immunitetni mustahkamlash yo‘llari yoritilgan. Muallif inson ma’naviy dunyosi global muammolarning ildizi va ularni hal etish kaliti ekanligini asoslab beradi.