ONA TILIM – DILIM GAVHARI: MILLIY OʻZLIK VA MAʼNAVIY YUKSALISH OMILI - Usmanova Saodat Abduraxmanovna. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola ona tilining millat hayotidagi oʻrni, uning madaniy merosni saqlash, milliy oʻzlikni shakllantirish, tafakkurni rivojlantirish va maʼnaviy yuksalishdagi ahamiyatini har tomonlama tahlil qiladi. Maqolada oʻzbek tilining boy tarixi, uning yozuvchilari va shoirlarining til haqidagi fikrlari, tilning madaniy- lingvistik xususiyatlari va uni asrab-avaylash masalalari yoritiladi. Shuningdek, til siyosatining dolzarbligi, globallashuv sharoitida tilni saqlash strategiyalari va kelajak avlodlarga til merosini yetkazish yoʻllari muhokama qilinadi.