MILLIY MUSIQA CHOLG‘ULARIMIZNING HAYOTDAGI O‘RNI - Zahiriddinova Nigina (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada musiqaning inson hayotidagi o‘rni, uning ruhiyat va ma’naviyatga ijobiy ta’siri hamda milliy cholg‘ularning madaniy va tarbiyaviy ahamiyati yoritilgan. Musiqa inson qalbini yuksaltiruvchi, estetik did va vatanparvarlik tuyg‘usini shakllantiruvchi san’at turi sifatida baholanadi. Dutor, rubob, nay, doira, nog‘ora, chang kabi milliy cholg‘ular xalqimizning tarixiy xotirasi va ma’naviy merosini aks ettiruvchi bebaho boylik sifatida talqin etiladi.