ZAMONAVIY NEMIS TILIDA JINS BELGILI FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING LINGVOMADANIY VA PRAGMATIK XUSUSIYATLARI - Xolmatova Diyora Murodillo qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Kirish XXI asr tilshunosligining muhim yo‘nalishlaridan biri bu — gender lingvistikadir. Ushbu yo‘nalish tilda erkak va ayolning ijtimoiy, madaniy hamda kommunikativ rollarini aks ettirish mexanizmlarini o‘rganadi. Mariia Lozytska tomonidan yozilgan “Linguacultural and Pragmatic Aspects of Gender Marked Phraseological Units in Modern German Language” nomli doktorlik dissertatsiyasi ana shu muammolarning chuqur tahliliga bag‘ishlangan bo‘lib, zamonaviy nemis frazeologiyasida gender belgilarining qanday ifodalanishi, ularning madaniy va kommunikativ konnotatsiyalari keng miqyosda o‘rganilgan.