SANOAT SOHASIDAGI XUFYONA IQTISODIYOTNI ANIQLASH VA SOLIQ SIYOSATI ORQALI TARTIBGA SOLISH - Raxmonjonov Nozimjon Yusufjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada sanoat sohasida mavjud xufyona iqtisodiyot ko‘lamini aniqlash, uning milliy iqtisodiyotga ta’siri, aniqlash usullari hamda soliq siyosati vositasida tartibga solish mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqotda statistik, tahliliy va komparativ yondashuvlardan foydalanilgan bo‘lib, samarali soliq nazorat tizimi, raqamli boshqaruv, fiskal rag‘batlar va legallashtirish siyosatining amaliy yechimlari taklif etilgan.