XUFYONA IQTISODIYOTDA QISHLOQ XO‘JALIGI MAHSULOTLARINI ANIQLASH USULLARI - Raxmonjonov Nozimjon Yusufjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya Maqolada qishloq xo‘jaligi sohasida xufyona iqtisodiyotning vujudga kelish sabablari, ko‘lami va oqibatlari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini ishlab chiqarish, saqlash va realizatsiya qilish jarayonlarida daromadlarni yashirish holatlari, statistik ma’lumotlardagi tafovutlar hamda soliq bazasining kamayish omillari o‘rganilgan. Shuningdek, xufyona iqtisodiyotni aniqlashda iqtisodiy tahlil, raqamli texnologiyalar va sun’iy intellekt imkoniyatlaridan foydalanish yo‘llari taklif etilgan. Tadqiqot natijalari qishloq xo‘jaligi tarmog‘ida iqtisodiy shaffoflikni ta’minlash va soliq tushumlarini oshirishga xizmat qiladi.