TA’LIM MUASSASALARIDA YOSHLARNING VATANPARVARLIK TARBIYASINI TASHKIL QILISH VA O‘TKAZISH - ALIJONOV BAXTIYOR XOSHIMOVICH; Mamajonov Firuzbek Baxrom O’g’li; Qosimov Sarvar Adham o’g’li; Abdurahmonov Saidjon Erkinjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada yoshlarni harbiy vatanparvarlik ruhida tarbiyalash jarayonida Vatan himoyasiga tayyorlash ishlarining tubdan o‘zgarishi harbiy-vatanparvarlik tarbiyasining mazmuni, shuningdek, tashkiliy-uslubiy jihatlardan to‘liq foydalanishni taqozo etishi yoritilgan. Buning uchun, tarbiyaviy tadbirlarning samaradorligini tahlil qilish, an’anaviy tarbiya shakllarini tanlash va mustahkamlash, hozirgi sharoitda harbiy-vatanparvarlik tarbiyasi vazifalarini to‘la amalga oshira oladigan yangi shakl va uslublarni izlash va ularni hayotga tatbiq etish lozim. Bunda asosiy e’tiborni harbiy- vatanparvarlik tarbiyasining shakl va uslublarini tashkiliy jihatdan ta’sirchanligiga va ularni Vatan himoyachisi shaxsini rivojlantirishga yo‘naltirilganligiga qaratish zarur.