TAZYIQ VA ZO‘RAVONLIKKA UCHRAGAN XOTIN-QIZLAR VA ULARNING FARZANDLARI - Umurboyeva Xilola Jo'raboyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tazyiq va zo‘ravonlikka uchragan xotin-qizlar hamda ularning farzandlari duch keladigan ijtimoiy-psixologik, iqtisodiy va ma’naviy oqibatlar tahlil qilingan. Tadqiqotda oilaviy zo‘ravonlik shakllari, uning jamiyatdagi ildizlari, davlat siyosati va himoya mexanizmlarining samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, jabrlangan ayollarni reabilitatsiya qilish, ularning farzandlarini psixologik qo‘llab-quvvatlash hamda profilaktik ishlarni tashkil etishning zamonaviy yondashuvlari yoritilgan.