TEXNOLOGIYA FANIDAN QIZLAR MEHNATINI TASHKIL ETISHDA INNOVATSION YONDOSHUVLAR - Xo’jayorova Munira Samadovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada qizlar uchun texnologiya ta’limida innovatsion yondashuvlarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida shaxsga yo‘naltirilgan o‘qitish, kreativ fikrlashni rivojlantirish, STEAM ta’limi hamda raqamli texnologiyalarni integratsiyalash orqali ta’lim samaradorligini oshirish masalalari yoritilgan. Qizlarning texnologik ta’limida ijodkorlik, muammoli vaziyatlarni hal etish ko‘nikmalarini shakllantirish, shuningdek, hissiy-intellektual rivojlanishni ta’minlash maqsadida “TexnoEmotion” modeli taklif etiladi. SHuningdek, gender tenglikni ta’minlash, zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash orqali qizlarni texnologik va kasbiy faoliyatga tayyorlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari innovatsion yondashuvlarning qizlarning texnologik tafakkuri, kreativ salohiyati va mustaqil qaror qabul qilish qobiliyatini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatmoqda.