O‘ZBEKISTONNING “YANGI RENESSANS” G‘OYASI: TARIXIY ILDIZLARI VA IJTIMOIY MAZMUNI - Kamolov Uyg‘un To‘iqinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston taraqqiyotining zamonaviy bosqichida ilgari surilgan “Yangi Renessans” g‘oyasining tarixiy ildizlari, mazmun- mohiyati va ijtimoiy ahamiyati ilmiy asosda tahlil qilinadi. Maqolada Sharq Uyg‘onish davrida yashab ijod etgan allomalar - Al-Xorazmiy, Forobiy, Ibn Sino, Beruniy, Farg‘oniy kabi buyuk mutafakkirlarning ilmiy merosi “Yangi Renessans” konsepsiyasining tarixiy negizi sifatida yoritilgan. Maqolada ushbu g‘oyaning zamonaviy jamiyatda tutgan o‘rni, yoshlar ma’naviyatini shakllantirishdagi ahamiyati hamda ta’lim, fan va madaniyat sohalarini rivojlantirishdagi roli ochib beriladi.