TALABALARDA INTERFAOL O‘QITISH METODLARI ORQALI KREATIVLIK QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI - Israilov Qahramonjon Maribovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada talabalarning kreativlik qobiliyatlarini shakllantirish hamda rivojlantirishda interfaol o‘qitish metodlaridan foydalanish texnologiyalari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida kreativ tafakkur va mustaqil fikrlashni rag‘batlantirish metodlari, interfaol mashg‘ulotlar va amaliyotlarning innovatsion jihatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada, aynan interfaol o‘qitish yondashuvlarining samaradorligi, ular orqali talabalarning ijodkorlik, tanqidiy fikrlash, muammolarni hal qilish kabi ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari ilmiy asosda tahlil qilinib, amaliy tavsiyalar taqdim etiladi.