TOSHKENT VA TOSHKENT VILOYATIDA TURIZM INFRATUZILMASINING RIVOJLANISH YO‘NALISHLARI - Quchkarov Abbos Gulimboyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Toshkent va Toshkent viloyati O‘zbekistonning iqtisodiy, madaniy va siyosiy markazi hisoblanadi. Bu hudud mamlakat turizmining asosiy harakatlantiruvchi kuchlaridan biri bo‘lib, turizm infratuzilmasining rivojlanish yo‘nalishlari ham muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu yo‘nalishlarda amalga oshirilayotgan islohotlar va kelgusida rejalashtirilayotgan faoliyatlar mamlakatimiz turizmi uchun o‘ziga xos imkoniyatlarni taqdim etmoqda. Ushbu maqolada Toshkent va Toshkent viloyatida turizm infratuzilmasining rivojlanish yo‘nalishlari haqida ma’lumotlar berilgan.