XARAJATLARNI STRATEGIK BOSHQARUV HISOBINING NAZARIY ASOSLARI - Xayitboyeva Laylo Oybekovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xarajatlarni strategik boshqaruv hisobining nazariy asoslari, uning korxona boshqaruvidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Maqolada strategik xarajatlarni rejalashtirish, tahlil qilish va nazorat qilishning zamonaviy yondashuvlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, korxonada xarajatlarni kamaytirish, resurslardan samarali foydalanish va raqobatbardoshlikni oshirishda strategik boshqaruv hisobining tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Ishda xorijiy va mahalliy tajribalarga asoslangan ilmiy fikrlar hamda amaliy misollar keltirilgan.