OZIQLANISH VA PARHEZ: OVQATLANISH VA PARHEZNING UMUMIY SALOMATLIKKA, SHU JUMLADAN SURUNKALI KASALLIKLARNING OLDINI OLISH VA DAVOLASHGA TA’SIRI. - Sattorova Asila; Abrayeva Fotima; Xolmurodov Bahodir (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ovqatlanish va parhez inson salomatligining asosiy elementlaridan biridir. Toʻgʻri oziqlanish va sogʻlom parhez tanani zarur moddalar bilan taʼminlash, surunkali kasalliklarni oldini olish va davolashda muhim rol oʻynaydi. Ushbu maqola ovqatlanish va parhezning umumiy salomatlikka, jumladan, yuqori qon bosimi, semizlik, diabet kabi surunkali kasalliklarning oldini olish va davolashga koʻrsatgan taʼsirini oʻrganadi.