ESTETIK STOMATOLOGIYANING AHAMIYATI VA PSIXOLOGIK TA’SIRI - Zokirov Muhammadqodir Erkin o‘g‘li; Avazova Shahlo Nurdinovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada estetik stomatologiyaning zamonaviy tibbiyotdagi o‘rni, uning shaxs psixologiyasiga va ijtimoiy faollikka ta’siri chuqur tahlil qilingan. Yuz tuzilmasi va tabassum odamning tashqi ko‘rinishidagi asosiy elementlardan biri bo‘lib, zamonaviy stomatologik texnologiyalar yordamida estetik muammolarni bartaraf etish nafaqat tashqi go‘zallikni tiklaydi, balki insonning o‘ziga bo‘lgan ishonchini, ijtimoiy munosabatlardagi faolligini ham oshiradi. Maqolada estetik stomatologiyaning turlari, qo‘llaniladigan usullar, va ularning psixologik holatga ijobiy ta’siri bo‘yicha ilmiy fikrlar, statistik ma’lumotlar va amaliy kuzatuvlar asosida ilmiy tahlil berilgan.