MARKAZIY OSIYODA DUNYOVIY DAVLAT QURISHDA DUNYOVIYLIKNING TURKIYA MODELI - Usmonova Nilufar Fayoziddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Bugungi kunda dunyoviy davlat qurish muammosi Markaziy Osiyo davlatlari uchun asosiy muammolardan biriligicha qolmoqda. Ushbu tezisda Markaziy Osiyo davlatlaridagi dunyoviy davlat qurishda qiyinchilik paydo qilayotgan asosiy muammolar tahlil qilindi va ushbu muammolar yechimi sifatida dunyoviylikning Turkiya modelini yo‘lga qo‘yish taklifi bildirildi.