YANGI DUNYO TARTIBOTI NAZARYASIDA AQSH VA XITOY - Shonazarova Nargiza Abduraxim qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Mazkur ishda yangi dunyo tartiboti tushunchasi hamda uning AQSH va Xitoy uchun ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda ikki davlatning zamonaviy xalqaro munosabatlardagi roli va ularning siyosati global xavfsizlik va iqtisodiy tizimga qanday ta’sir ko‘rsatayotgani yoritiladi. Shuningdek, AQSH-Xitoy raqobatining xalqaro tizimda yuzaga keltirayotgan oqibatlari tahlil etiladi.