BOSHLANG‘ICH TA’LIM PEDAGOGIKASIDA BOLA SHAXSINI TASHXISLASH - Mamarasulova Gulrux (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida bola shaxsini tashxislashning nazariy asoslari va amaliy usullari tahlil qilingan. Bola shaxsiyatining rivojlanish xususiyatlari, ularni aniqlash yo‘llari va individual yondashuvni ta’minlashda o‘qituvchi faoliyatining ahamiyati ko‘rsatilgan. Tadqiqot davomida bolalar shaxsiyatini tashxislashda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanish samaradorligi asoslab berilgan.