ANIQ INTEGRALNING AMALIY TADBIQLARI - Sohibov Azizbek Dilshod o`g`li; Xursаndov Komiljon Mаxmаtkulovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Matematik taxlil oliy matematikaning dastlabki va ayni vaqtda asosiy bo’limi bo’lib hisoblanadi. Matematika fanining tobora intensiv rivojlanishi, yangi tushunchalar, yangi g’oyalar bilan boyib borishi bilan uning fan va texnikaning turli sohalariga tadbiq doirasi kengayib bormoqda, matematika inson faoliyatining barcha sohalariga kirib bormoqda. Matematik tahlil metodlarini bilmay turib tabiatda sodir bo’layotgan jarayonlarni, tabiiy fanlar va texnikaviy adabiyotlarda ko’rilayotgan masalalarni tushunib yetish qiyindir. Ammo aniq integralning amaliy tatbiqlari bu bilan chegaralanib qolmasdan, bulardan tashqari uning yordamida yana juda ko‘p masalalar o‘z yechimini topadi.