SEKULYARIZM VA YUMSHOQ KUCH: MARKAZIY OSIYO MAMLAKATLARIDA SIYOSIY IDENTITET VA GLOBAL HAMKORLIK OMILLARI - Mokhira Zoirova; Nilufar Usmonova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Markaziy Osiyo mamlakatlarida dunyoviylik (sekulyarizm) tamoyillari va ularning amaliy muammolari, shuningdek, xalqaro munosabatlarda yumshoq kuch konsepsiyasining antropologik asoslari tahlil qilinadi. Ichki siyosiy barqarorlik va tashqi siyosiy imijni shakllantirishda sekulyarizm va yumshoq kuch o‘zaro bog‘liq jarayonlar sifatida ko‘riladi.