MAVZU: XITOY ETNIK SIYOSATINING HUQUQIY ASOSLARI. - Mamadaliyeva Muxlisa Alisher qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada Xitoy Xalq Respublikasining etnik siyosatining huquqiy asoslari tahlil qilingan. Konstitutsiya va unga asoslangan qonunlar, xususan “Milliy mintaqaviy avtonomiya to‘g‘risida”gi qonun, diniy erkinlik va ta’lim sohasiga oid normativ hujjatlar etnik ozchiliklarning huquqiy maqomini belgilab beradi. Shuningdek, Tibet va Shinjon kabi hududlarda etnik siyosatning amaliy qo‘llanishidagi farqlar ham yoritilgan. Maqolada nazariy jihatdan tenglik va erkinlik kafolatlangan bo‘lsa-da, amalda ayrim cheklovlar va tafovutlar mavjudligi ta’kidlanadi.