TISH QATORIDAGI NUQSONLARDA KO‘PRIK (MOST) PROTEZLARNING SAMARADORLIGI v - O’ktamova Shaxnozabonu Odil qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tish qatoridagi nuqsonlarning klinik ahamiyati, ularni bartaraf etishda qo‘llaniladigan ortopedik usullar, xususan, ko‘prik (most) protezlarning afzalliklari va kamchiliklari ilmiy asosda tahlil qilindi. Ko‘prik protezlarining konstruktiv xususiyatlari, bemor hayot sifati, chaynash funksiyasini tiklashdagi samaradorligi hamda zamonaviy texnologiyalar yordamida tayyorlangan ko‘priklarning klinik qo‘llanishi yoritilgan. Shuningdek, ularning boshqa protezlash usullari bilan taqqoslanishi va istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari muhokama qilindi.