RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR TA’SIRIDA BOLALAR PSIXIKASINING SHAKLLANISHI - Abdukarimova Muhtarama Qodirjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada raqamli texnologiyalar — ayniqsa, internet, planshetlar, smartfonlar va kompyuter o‘yinlarining bolalar psixikasiga ko‘rsatayotgan ta’siri tahlil qilingan. Asosiy e’tibor texnologiyalar ta’sirida yuzaga kelayotgan emotsional o‘zgarishlar, muloqotdagi chekinishlar, e’tiborning beqarorligi va ijtimoiy faollikning pasayishiga qaratilgan. Shu bilan birga, texnologiyalarning ijobiy jihatlari va ularni bolalar ruhiyatiga zarar yetkazmasdan foydalanish bo‘yicha psixologik tavsiyalar berilgan.