BUXORO AMIRLIGI DAVRIDA SURXON VOHASIDA AN’ANAVIY TIBBIYOT RIVOJI. - Bekmuratov Dostonbek Panji oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Buxoro amirligi (17–18 asrlar) davrida Surxon vohasida an’anaviy (folk) tibbiyotning asosiy jihatlari o‘rganiladi. Maqolada Suxanqulixonning tibbiyotga bo‘lgan yondashuvi, madaniy sog‘liqni saqlash an’analari, folk shifokorlar va dori-darmon ishlab chiqarishda ishlatilgan mahalliy o‘simliklardan foydalanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot, Buxoro amirligidagi an’anaviy tibbiyot rutinalarining Surxon vohasida qanday adaptatsiyalanganini, shuningdek aholi tibbiyot madaniyatiga taʼsirini muhokama qiladi.