O‘ZBEK XALQ CHOLG‘U ASBOBLARINING TAKOMILLASHUVIDA MUTAFAKKIR OLIMLARNING O’RNI - Sobirov Otajon Zohidjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek xalq cholg‘u asboblarining takomillashuvida mutafakkir olimlarning o’rni, milliy musiqiy cholg‘ularimiz o‘zining betakrorligi, naqsh bezagining jozibadorligi, ovoz tarovatining rang-barangligi va ijro imkoniyatlarining beqiyosligi bilan milliy musiqiy madaniyatimizda alohida o‘rin tutishi haqida fikrlar yuritilgan.