ҚАЛҚОНСИМОН БЕЗНИНГ ЙОД ЕТИШМОВЧИЛИГИ КАСАЛЛИГИ . БОЛАЛАРДА ЙОД ТАНҚИСЛИК ҲОЛАТЛАРИ - O’ktamova Nozila Bo’stonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация: Инсон организмида йод етишмовчилиги натижасида ривожланадиган қалқонсимон без патологияси. Бунда: қалқонсимон без катталашади, дисфагия, хотира бузилиши, холсизлик, сурункали чарчоқ, терининг қуриши, тирноқлар мўртлашиши ва вазн ортиши кузатилади.