PREEKLAMPSIYA RIVOJLANISHINING GINEKOLOGIK XAVF OMILLARI VA ULARNING OLDINI OLISH YO‘LLARI - Yuldasheva Barnoxonim; Raxmаtullayeva Aziza Forxodovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada preeklampsiya rivojlanishida ginekologik xavf omillari, ularning patogenetik ahamiyati hamda oldini olish yo‘llari tahlil qilingan. Tadqiqotda mavzuga oid ilmiy adabiyotlar sharhi, klinik kuzatuvlar va amaliy takliflar keltirilgan. Olingan natijalar ginekologik kasalliklar preeklampsiya xavfini oshirishini ko‘rsatdi. Profilaktika choralarini to‘g‘ri tashkil qilish orqali ona va bola salomatligini saqlash mumkin.