RUHIY SALOMATLIKNI MUSTAHKAMLASHDA ONG OSTI FIKRLARNING AHAMIYATI HAMDA SAMARADORLIGI. - Yuldasheva Barnoxonim.; Asqarov Elyor Sadiraliyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada ong osti fikrlarning inson ruhiy holatiga ta’siri va ularni o‘zgartirish orqali ruhiy salomatlikni mustahkamlash yo‘llari tahlil qilingan. Tadqiqot Toshkent shahrida joylashgan ruhiy maslahat markazida 60 nafar bemor ishtirokida olib borildi. () Bemorlar an’anaviy psixoterapiya va ong osti dasturlash metodlari asosida taqqosiy guruhlarga bo‘lingan holda kuzatildi. Natijalarda ong osti bilan ishlashning ijobiy samara berishi, stress va depressiyani kamaytirishi, o‘zini qadrlash hissini oshirishi isbotlandi. Maqolada real bemor holatlari, terapiya yo‘llari va amaliy takliflar bayon etilgan. .[4-5=6]