BUYRAK TOSHLARINING QAYTALANISHINI KAMAYTIRISHDA YANGI FITOTERAPEVTIK EKSTRAKTLARNING SAMARADORLIGINI O‘RGANISH - Boboraximov Ilhom Murodullayevich; To’xtamishev Muzaffar Hikmatxujayevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada buyrak tosh kasalligining qaytalanish sabablari va ularni kamaytirishda yangi fitoterapevtik ekstraktlarning klinik samaradorligi tahlil qilindi. Fitoterapiya asosida yaratilgan preparatlar buyraklarda metabolik muvozanatni tiklash, siydik tarkibini me’yorlashtirish va oksalat-kalsiy kristallarining shakllanishini oldini olishda yordam berishi mumkin. Tadqiqotning dolzarbligi shundaki, buyrak tosh kasalligi yuqori darajada qaytalanuvchan bo‘lib, an’anaviy davolash usullari bilan yetarli natija bermaydi.