COVID-19 O‘TKAZGAN BEMORLARDA UZOQ MUDDATLI UROGENITAL TIZIM BUZILISHLARINI TAHLIL QILISH - Boboraximov Ilhom Murodullayevich; To‘xtamishev Muzaffar Hikmatxujayevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya :Ushbu maqolada COVID-19 infeksiyasini o‘tkazgan bemorlarda uchraydigan uzoq muddatli urogenital tizim buzilishlari o‘rganilgan. Tadqiqotda asosiy e’tibor buyrak faoliyati, siydik yo‘llari va erkak hamda ayol jinsiy salomatligiga qaratilgan. Klinik kuzatuvlar natijasida COVID-19 dan keyingi davrda nefrologik va reproduktiv funksiyalardagi o‘zgarishlar aniqlandi. Maqolada kasallikning patofiziologik mexanizmlari, laborator va instrumental tekshiruvlar hamda davolashning istiqbolli yondashuvlari tahlil qilingan.