SISTITNING ZAMONAVIY DIAGNOSTIKA VA DAVOLASH YONDASHUVLARI: ETIOLOGIYA, ANTIBIOTIK REZISTENTLIK VA SURUNKALASHUV OMILLARI - Boboraximov Ilhom Murodullayevich; To’xtamishev Muzaffar Hikmatxujayevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya :Ushbu maqolada sistit kasalligini zamonaviy diagnostika va davolash usullari ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda kasallikning etiologik omillari, ayniqsa bakterial infektsiyalar va ularning antibiotiklarga rezistentligi masalasi ko‘rib chiqiladi. Surunkali sistitning shakllanishida immun tizim zaifligi, noto‘g‘ri davolash va hayot tarzi omillari ham tahlil etiladi. Maqolada xalqaro tajriba va mahalliy kuzatuvlar asosida sistitni davolashda yangi yondashuvlar, diagnostik metodlar va profilaktika choralarining ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, antibiotiklarni ratsional qo‘llashning amaliy jihatlari va rezistentlikni oldini olish bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi.