O‘ZBEKISTON YOSHLARI ORASIDA MOTIVATSION KONTENTNING O‘RNI VA TA’SIRI - Abdiyeva Sarvinoz Shoyimovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston yoshlarining raqamli maydonda motivatsion kontentni iste’mol qilishi, ularning tafakkuri, maqsad qo‘yish va faoliyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda ijtimoiy tarmoqlar (Instagram, Telegram, TikTok, YouTube) orqali tarqalayotgan motivatsion postlar, videolar va podkastlarning ijobiy hamda salbiy oqibatlari ko‘rib chiqiladi. Motivatsion kontentning yoshlar ruhiyati va ijtimoiy faolligiga ta’siri bo‘yicha mahalliy kuzatuvlar, global statistik ma’lumotlar hamda psixologik nazariyalar asosida xulosalar chiqariladi.