O‘ZBEKISTONDA MEDIA SAVODXONLIKNI OSHIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Abdiyeva Sarvinoz Shoyimovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada O‘zbekistonda media savodxonlikni oshirishga doir zamonaviy yondashuvlar nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Avvalo, media savodxonlik tushunchasining mazmuni - axborotni izlash, tahlil qilish, baholash va mas’uliyatli yaratish ko‘nikmalari - konseptual asos sifatida yoritiladi. Raqamli muhitda dezinformatsiya, manipulyativ narrativlar, “deepfake” kontent, algoritmik filtrlash va e’tibor iqtisodiyotining ta’siri kabi xavf omillari mahalliy kontekstda muhokama etiladi.