MAKTABGACHA TA’LIM YOSHIDAGI BOLALARNING PSIXOLOGIK HOLATLAR SABABLARI - Amirova Nodira Shamshiyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: ushbu maqolada maktabgacha ta’lim yoshdagi bolalarda uchraydigan psixologik holatlar va ularning sabablari psixologik, ijtimoiy va biologic omillar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, bolalardagi emotsional beqarorlik, qo‘rquv, xavotir, agressivlik kabi holatlarning kelob chiqishiga oilaviy muhit, pedagogik yondashuvlar va shaxslar aro munosabatlarning ta’siri ko‘rib chiqiladi. Hamda bu holatlarning oldini olish va yengillashtirish bo‘yicha psixologik tavsiyalar ham beriladi.