RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TIJORAT BANKLARINING MOLIYAVIY OPERATSIYALARINI OPTIMALLASHTIRISH - Mixitdinov Saidaziz Saydazimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tijorat banklarida raqamli texnologiyalarni qo‘llash orqali moliyaviy operatsiyalarni optimallashtirish masalalari tadqiq qilindi. Big Data, sun’iy intellekt va avtomatlashtirilgan tizimlar kredit riskini boshqarish, mijozlarga individual xizmatlar ko‘rsatish, operatsion samaradorlik va innovatsion mahsulotlarni joriy etishni yaxshilashga yordam beradi. Tadqiqot natijalari raqamli transformatsiya banklarning raqobatbardoshligini oshirish va strategik qarorlarni samarali qabul qilishda muhim vosita ekanligini ko‘rsatadi.