MUSTAQILLIK DAVRIDA O’ZBEKISTONDA ZIYORAT TURIZMI RIVOJLANISH TARIXI - Ro'ziboyev Shohjaxon Nasimjon O'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston mustaqillik yillarida ziyorat turizmining bosqichma-bosqich rivojlanishi, uning iqtisodiy, madaniy va ruhiy-ma’naviy ahamiyati keng tahlil qilinadi. Ziyorat turizmi mamlakatda diniy erkinlikning kengayishi, tarixiy obidalar restavratsiyasi, xalqaro hamkorlikning kuchayishi bilan yangi bosqichga ko‘tarildi. Shu bilan birga, pandemiya sharoitida ichki turizmning faollashuvi ham ziyorat maskanlariga qiziqishni oshirdi. Maqolada ushbu turizm turi orqali milliy qadriyatlarni saqlash va global miqyosda tanitish imkoniyatlari ham yoritiladi.