ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERG IJODIDA INSON VA ZAMON FALSAFASI - Nurmaxmatova Firuza Rasulovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Aleksandr Arkadevich Faynberg(1939-2009) o’zbek adabiyotining yorqin vakili bo’lib,o’zining chuqur falsafiy tafakkur bilan hurmat qozongan hamda she’riyat,nasr va dramaturgiyada inson ruhiyatini kuchli badiiy tasvirlar bilan yoritib bera olgan.Uning asarlari markaziy g’oyasini inson va zamon o’rtasidagi mushkul munosabatlar,hayot o’tkinchiligi va ma’naviy yuksalishga bo’lgan to’xtovsiz izlanishlar tashkil etadi.Faynberg asarlarida inson o’z davrining mahsuli sifatida emas,balki o’z zamonasi tuzumini anglay oladigan va unga bevosita o’z ta’sirini o’tkaza oladigan ma’naviy shaxs sifatida talqin etiladi.