ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERG LIRIK QAHRAMONI VA ZAMONAVIY BADIIY TAFAKKUR - Nurmaxmatova Firuza Rasulovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Aleksandr Arkadevich Faynberg(1939-2009)-XX asr oxiri XXI asr boshlaridagi o’zbek adabiyotida alohida o’rin tutgan rusiyzabon shoir,yozuvchi,dramaturg va tarjimon.Uning o’ziga xos ijodiy yo’li o’zbek adabiy maktabini boyitgan,uni jahon sahnasiga olib chiqqan.Faynberg lirikasi inson ruhiy olamining chuqur qatlamlarini,zamon,xotira,ezgulik,muhabbat va haqiqatga intilish kabi mavzularni falsafiy mulohazalar orqali ochib beradi.Uning she’rlaridagi lirik qahramon zamonaviy inson bo’lib,bu qahramon o’zini izlaydi,vaqt,xotira va umid oralig’ida hayot kechiradi va bu o’zgarmas tushunchalar haqida muhohaza yuritadi.