ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERG IJODIDA BOLALIK VA BEG’UBORLIK FALSAFASI HAMDA “MENING BOLALIGIMNING KO’CHALARI” ASARI TAHLILI - Nurmaxmatova Firuza Rasulovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Aleksandr Arkadevich Faynberg(1939-2009)- o’zbek adabiyotida o’z ovozga ega va falsafiy mulohazaga boy purma’no asarlari bilan butun dunyo kitobxonlari qalbidan joy olishga sazovor bo’lgan buyuk ijodkorlardandir.U nafaqat shoir,balki nasr va dramaturgiya sohasida ham yuksak darajada faoliyat yuritgan.Insonning ruhiy olami,xotiralar,bolalik,ezgulik falsafalari shoir ijod yo’lida eng asosiy mavzulardan sanaladi.Ayniqsa,ijodkor qalamiga mansub bo’lmish “Mening bolaligimning ko’chalari”(1999) asari- shoir hayotiy tajribalarini,insonning o’tgan hayotiga bo’lgan mehr va sog’inchi samimiyat ila bayon etilgan durdona asardir.